Mareridt og uhygge

For nogen børn er halloween lidt for uhyggeligt!

Det er ikke alle børn, der vil med til halloweenfesten eller de kan ikke sove, bliver kede af det, for måske har Dracula gemt sig i lampen.... Små børn kan blive bange for selv de mindste ting, men større børn på 6-7 år frygter særligt hekse og trolde, og den lille seje streeter på 9 år kan også tage angsten med sig i seng, for kan der ske noget med familien, eksisterer Dracula virkeligt eller ikke? 

Børn bliver bange, når de ikke ved, hvad de skal stille op overfor det uhyggelige

Tip til en god og tryg halloween

 1. Overvej om dine aktiviteter passer til barnets alder

 2. Forbered barnet på, hvad det går ud på (fortæl om udklædning, at det er udklædning og ikke ægte spøgelser, men at det er noget man leger)

 3. Hæng evt. lidt halloweenpynt op i stuen (ikke på værelset), så barnet vænner sig til spøgelsesfigurerne

 4. Tegn en halloweentegning med det mest uhyggelige og få en god snak undervejs

 5. Vis eller forklar barnet hvad man kan gøre, når der kommer et spøgelse f.eks. mor/far passer på dig - Så kommer du hen til mig eller lær barnet at sige ”Ha, ha, du er bare klædt ud”

 6. Skal I ud og gå i mørket, så sørg for at barnet kan finde dig, har en lommelygte og evt. en mobiltelefon, så der ringes efter tryghed

 7. Tal om det I oplever undervejs og bagefter, både det uhyggelige og det sjove.

  Anerkend, når dit barn synes det er uhyggeligt (undgå bemærkninger som "ahh det er da ikke noget" - "Tag dig sammen...du er 7 år"). Man har lov at være bange, og man har lov at putte sig ind til mor og far. Ellers bliver det endnu mere uhyggeligt.

  Når du selv bliver bange, så husk du stadig er den voksne, der skal passe på barnet. Og børn er ikke trygge med bange voksne.
  Hvis du alligevel selv bliver bange, så husk at grine af det bagefter. Så får du vist, at alle kan blive bange, og alle kan blive trygge igen.

 8. Lav evt. en monsterspray (den er også god til værelset, hvis uhyrerne ikke vil gå deres vej - og uhyrerne tager ikke skade af en vandet monsterspray...)