Kitchen4kids Køkkenholdninger:
Vi respekterer, at familier og holdninger om mad er forskellige - og opfordrer alle til at gøre det samme
Vores egne holdninger i køkkenverdenen er flg.:
- Ikke for meget "hvad synes du selv" i køkkenet - sikkerheden er vigtigst, og kan ikke altid diskuteres
- Hygiejne skal altid prioriteres højt - Vask hænder!
- Tilpas maden, til dem der spiser det
- Spis sundt og varieret og undgå usunde ting til børn der er overvægtige eller tenderer henimod det
- Gør ikke et kræsent barn til konge af køkken (og resten af huset)
- Alle kan (uanset alder) være med i forberedelsen af maden
- Undgå madspild
Økologi og miljø?
Kitchen4kids vægter økologi og miljøhensyn, men har ingen radikale holdninger til, om man bruger økologisk eller ikke økologisk. Altså mener vi ikke at man skal nedgøre ikke-økologiske varer, men bruge sin sunde fornuft. F.eks. er økoris importeret fra fjernøsten knap så godt for vores miljø pga. transporten af varerne. Spis lokalt.
Vegetar eller ej? Svinekød?
Ligeledes har vi ikke radikale holdninger til om man er vegetar eller ej eller om man spiser svinekød eller ikke.
Sukker?
Sukker ser vi som et krydderi. Altså skal man bruge det for at give smag, og overveje hvor meget man bruger.
Om man bruger rør sukker eller hvidt sukker skal vi ikke være dommer for, men vi tror på, at hvidt sukker som kommer fra roen kan være lige så usund som den brune sukker.
Alternativer til sukker fx. honning eller sirupper er fortsat sukkerholdigt - og vi kan li´ begge dele.
Vi er ikke tilhænger af kunstige sødemidler i produkter til børn, da man endnu ikke har dokumentation på langtidseffekter heraf.
Der er sukker i frugt og koncentrationen er højere i tørret frugt, men vi tror på, at dette er sundere end kunstige sødemidler, og dette er derfor vores anbefaling, at man søder med frugt i stedet for kunstige sødemidler.
Altså mener vi, at et moderat naturligt forhold til sukker er ok.
Men hvad du gør hos dig, skal vi ikke være dommer for.