Om børneknive er vigtige i et køkken?

Hjemme hos Dorthe er der to børn. Den ene er Oskar, som er opvokset med Kiddikutter Børnekniven, og Oskar kan skære bøffer (med venstre hånd), men Alberte hun har taget sin tid om at lære at skære en bøf, for sådan en skal saves, og det kunne hun ikke finde ud af.

Alberte er nu ellers en ganske kvik pige til alt andet, men at skære var svært for hende. Alberte er heller ikke vokset op med en børnekniv i hånden, for den fik hun først som femårig. Så far har skåret adskillige bøffer ud for hende. Altså kan jeg absolut kun anbefale, at børn får en børnekniv fra de er små, så de  er selvhjulpne. Og f.eks. Kiddikutterkniven, kan sagtens tages med på spisebordet eller på restaurant.

 

Så om børneknive er vigtige i et køkken?

Det vurderer du, for det er dit barn, og forældre kender deres børn bedst.

Jeg anbefaler altid børneknive, for at øge sikkerheden i køkkenet. Børneknive træner også motorikken - at skære - Ikke bare at trykke ned med en urtekniv, for det kan alle. Men at skære er mere end at trykke ned... Der skal saves eller skæres fint.

Børneknive

 

Hvilken børnekniv der passer til dit barn, kan du læse mere om her i vores guide til børneknive

Og til dig, der tænker børneknive er da noget overbeskyttet pjat - Hmmmm ja, så er vores ideer knap så gode. Men jeg kan tippe dig om, at det er knap så fedt at sidde på skadestuen, fordi lillemand skulle bruge fars kokkekniv.