opskrift vingummi

Sådan laver du hjemmelavet vingummi

Hvordan man laver hjemmelavet vingummi - Sådan her... :-)

Vi har lavet mango vingummi, men du kan lave mange andre slags vingummi og lave din helt egen smag f.eks. hindbær, jordbær osv. (evt. fra frost) og du kan tilsætte ekstra aroma, hvis du f.eks., har en hindbæraroma (kan købes i velassorterede supermarkeder).

Du kan lave dem med eller uden sukker på.


Formen der er brugt her, er en form med søde ællinger og æg, men du kan sagtens lave vingummi, der ligner Legoklodser eller seje robotter. Det handler blot om hvilken (silikone)form du bruger.

Det skal du bruge til hjemmelavet vingummi

  • 2,5 dl sukker 
  • 0,5 dl glukosesirup 
  • 1 dl vand (plus 0,5 dl vand til at koge din mango i) 
  • 1 mango 
  • 1 tsk. citronsyre
  • 10 blade husblas 
  • Bagespray eller madolie
  • Evt. gul frugt farve eller pasta farve for en kraftigere gul farve
  • Evt. sukker til din form
  • Evt. druesukker
  • En silikoneform
  • Et termometer

 

Sådan laver du hjemmelavet vingummi

1.  Skær skralden af din mango og fjern stenen

2. Skær kødet i små tern

3.  Kom ternene i en lille gryde med vandet. Kog det til en pure

4.  Sigt pureen igennem en si. Kødet der er tilbage i sien skal du ikke bruge

5.  Nu skal du bruge en ny gryde. Hvori du hælder sukker, sirup, vand og citronsaft i. Lad det koge i 15 minutter

6.  Kom mango saften (og evt. frugtfarve/pastafarve ) i gryden.
     Tag gryden af varmen, hæld det over i en skål og lad det køle ned. Sæt termometer i  

7.   Læg 10 blade husblas i en skål med rigeligt KOLDT vand, til de er bløde   

8.   Når din slikmasse er ca 50 grader, kommer du din husblas i (tag den udblødte husblas op af vandet).
      Rør indtil det er opløst (når du ikke kan se det mere)

9.  Nu tager du din silikone påskeform og sprayer formen med bagespray eller gnider den ind i madolie
     Hvis din slik skal have sukker på, hælder du sukker i formen og fordel det ved at ryste formen over køkkenvasken.
     Hæld overskydende sukker ud

10. Sæt din form på en plan flade du kan flytte, f.eks et skærebræt. Hæld nu din slikmasse i formens huller, det må ikke flyde
      over hullerne. Kun til kanten. Brug evt.. en lille kande eller en ske

11.  Sæt formen i køleskabet i 30 min.

12. Tag dit slik ud af formen. Hvis du ikke har brugt sukker, kan du evt. vende vingummierne i druesukker. Så klistrer de ikke så nemt sammen


Tip! til hjemmelavet vingummi

Hvis du drysser sukker på, skal du spise slikket med det samme, for ellers trækker sukkeret væske ud af dine vingummier, og så bliver de klistrede

Man kan evt. (uden sukker på) tørre vingummierne for at få dem lidt sejere i konsistensen.

Du skal så tørre dem i ovnen ved 50 grader i 30 min.

Men husk de skal blive i formen, ellers bliver det en vingummipandekage! - det har vi prøvet :-) 

Populær
  • Rød
  • Lime
Populær
Populær
Populær
Populær
Populær
Populær
Populær
Populær
Populær
Populær
Populær
Populær
Populær
Populær