Flourstoffer, bpa og ftalater. Det er giftigt stads, som alle bør undgå.
Nogen tror, at man kan se det på farverne. Altså at brunt papir er ok og en rød madkasse giftig. Det er altså en myte!

Du kan ikke mærke, lugte eller se de giftige stoffer. Det brune papir kan være indfarvet for at se øko-ud, og hård plast behøver ikke indeholde bpa, ligesom du ikke kan mærke ftalater i al blød plast (nogen plasttyper indeholder ikke ftalater selv om plasten er blød).

Farver på madkasser og tryk på madkasser skal naturligvis være fødevaregodkendte farver, og de har ikke betydning for indhold af bpa eller ftalater. En transparent er ikke mere sund end en farvet. Det afhænger helt af hvilke materialer, der er brugt.

Vores madkasser uanset hvilke farver, er i PP plast, som er en meget fødevarevenlig plast uden bpa og ftalater. Og farverne er ikke farlige.

Det rigtige tip at give er, at du spørge, der hvor du køber madkasser (uanset om det er på nettet eller i fysiske butikker), så du kan få oplyst om det er uden bpa og ftalater (hos os behøver du ikke spørge, for det gælder alle varer i Kitchen4kids). 

Er du i tvivl om en gammel madkasse, i retroplast, så kasser madkassen, og pas på med at købe billige kopimadkasser på udenlandske netsider, for du kan ikke være sikker på, at de er fødevaregodkendte efter danske regler. 

Pas på med metalkufferter, der ikke er fødevaregodkendte.
I rigtig mange af de skønne billige 10-kroners eller søster noget-vi-ikke-siger-navnet på butikkerne kan du finde de sødeste metalkufferter. Og de er billige -Men spørg om de er fødevaregodkendte.

Metalkufferter er lakeret indeni (udover det du kan se på ydersiden), men de skal være lakeret med en fødevaregodkendt lak, for at du må lægge mad i dem. Mange af dem er produceret som brugskunst og ikke til opbevaring af mad. 

Så spørg lige, før du sparer for mange penge på en dyr konto, nemlig dine børns helbred.


De metal-madkassser, som vi har i Kitchen4kids, er fødevaregodkendte, ellers vil vi ikke sælge dem.

Svanemærket

Du skal se efter svanemærket, når det gælder madpapir og bagepapir.

Svanemærket mad- og bagepapir er ikke belagt  med flourstoffer, men pas på med det ikke mærkede. Spørg der, hvor du køber.

Hormonforstyrrende stoffer er ikke et hysterisk speltmorflip - Det er alvorligt for os selv og vores børn.