Grundopskrift på Cupcakes
Denne opskrift er en universal opskrift du kan bruge til muffins og cupcakes.
De fleste børn vil elske,atdu kommer glasur eller frosting på - Men det går også uden
Grundsmagen er med vanilje, men du kan give dine muffins og cupcakes alverdens skønne smage. Du kan smage dejen til med 1-2 tsk.
- 1-2 tsk. Kanel
- 1-2 tsk. Lakridspulver
- 3 spsk. Kakao
- Hakket chokolade
- Hakkede nødder (f.eks. mandler, hasselnødder)
Du kan også vende frugt i din muffindej f.eks.
- 1 most banan
- Ribs
- Æble, skåret i små tern
- Hindbær
- Jordbær skåret i små stykker
- Revet kokos
Eller
- Revet (usprøjtet) citron skræl + saften fra en halv citron
- Revet (usprøjtet) appelsinskræl + saften fra en halv appelsin
Det skal du bruge til dine muffins-cupcakes
Tørre ingredienser til muffindejen
- 1½ tsk. natron
- 250 g mel
- 225 g sukker
- 3-4 spsk. kakao
- 3 tsk. vaniljesukker eller 2 tsk vaniljepulver
Våde ingredienser
- 1 +1/4 dl mælk
- 1 dl flydende margarine/eller smeltet smør
- 2½ dl A38
- 1 æg
Du kan erstatte A38 med 1 + 1/4 dl mælk og et æg
Laver du dejen til muffins
Papirforme skal ikke sprayes. Bruges du metalforme, så sprayes de før brug med bagespray (findes i supermarkedet).
Silikoneforme smøres ikke, men gøres fugtige - skyll dem i koldt vand, hæld vandet fra og dejen i.
- Tænd ovnen på 180
- Alle tørre ingredienser blandes, rør rundt med en røreske (ikke med maskine)
- De våde ingredienser kommes i
- Dejen fordeles i formene - fyld ca. 3/4 op
- Sæt kagerne i ovnen - midt i
- Ca. 20 min.
- Tag kagerne ud af ovnen - pynt med frosting (se nedenfor)