Bolche sjov i påskeforme.

Vidste du at kitchen4kids silikone forme og popcake form, kan holde til så

meget varme, at man kan lave bolcher heri?

Prøv det selv :) Husk at når du laver bolcher er det vigtigt at du får hjælp fra

mor eller far hele tiden, da det er meget varmt at arbejde med.

Ingredienser du skal bruge:

0,5 dl vand

225 g sukker

62 g druesukker

1 tsk citronsyre

0,75 ml rød slikfarve eller pastafarve (til røde bolcher) eller 0,75 ml gul

slikfarve eller pastafarve (til appelsin bolcher)

1 ml jordbær aroma ( Røde bolcher) eller 1 ml appelsin aroma (Gule bolcher)

Redskaber du skal bruge:

Påske silikoneforme.

Evt Popcake form.

Evt Slikkepinde pinde.

1 lille gryde med låg ( ikke aluminium)

1 vægt

1 deciliter mål

1 bolchetermometer

1 bolchemåtte

2 plastic skrabere

1 saks

olie

1 sprøjte med ml mål på.

1 håndklæde.

 
 

Sådan gør du:

Lig bolchemåtten på en håndklæde på bordpladen. Smør bolchemåtten, saks

og plastic skrabere med lidt olie, så bolchemassen ikke hænger i.

Kom vand, sukker og druesukker i gryden med låg. Skrug op på fuld varme.

Når sukkeret er smeltet tages låget af og termometeret skal i.

Kog massen op til præcis 162 grader.

Ta gryden af varmen.

Tilføj farve, smag og citron syre.

(Hare og and bolcher:)

Hæld massen i silikone formen. Fyld formen til 1 mm fra kanten. Lad

bolcherne køle helt af i en time. Sæt evt formen i køleskabet. Herefter kan de

færdige bolcher presses ud af formen.

(Hule bolche æg:)

Hvis du vil lave hule bolche æg skal du bruge din påskeægs silikoneform

ELLER din popcake metal form (Den del uden hul i bunden) . Fyld 1 hul halvt

op. Drej formen rundt så massen kommer op ad siderne. ( Pas på det ikke

løber over kanten!) Drej formen rundt indtil massen er fordelt i hele formen

og har sat sig op ad kanterne. Sådan fortsætter du indtil du har lavet det

antal du ønsker. Sæt formen på køl og de størknede halv æg kan presses

forsigtigt ud af silikoneformen. Hvis du har brugt din popcake form, skal du

slå formen rimelig hårdt ned i bordet indtil kuglerne løsner sig. Nogen af

kuglerne kan gå i stykker ved slaget, så lav et par ekstra. (Du kan sætte to

halve bolche æg sammen til et hult æg med lidt sukker du har smeltet på

panden)

(slikkepinde:)

har du bolchemasse i overskud hældes dette ud på din bolchemasse. Lad det

køle af ved at ælte massen med de to skrabere. Når massen er ved at være

fast og du kan røre ved den uden at brænde dig ( Det er stadig varmt for små

fingre) kan du klippe massen i passende størrelser og sætte en klump på hver

deres slikkepind. lav evt sjove abstrakte figurer ved at presse klumpen flad

og dreje den rundt i skøre faconer. Lad slikkepindende køle helt af på

bolchemåtten.