Luksusboller - Verdens bedste boller!


De smager fantastiske med smør på ­ men kalorieindholdet er højt, så det er ikke hverdagsspise. De er fantastiske til fødselsdagen og til en bamsefødselsdag på en onsdag

 

Det skal du bruge til at bage verdens bedste boller

 

  • 25 g gær
  • 2 dl mælk
  • 500 g hvedemel
  • 150 g smør
  • 50 g sukker
  • I alt 3 æg = 2 æg i dejen + 1 æg til pensling
  • 3/4 tsk. kardemomme

Sådan laver du dejen til de bedste luksus boller

 

  1. Smelt smørret og afkøl det lidt 

  2. Bland smørret med mælken­ afkøl det evt. lidt mere. Det må kun være lunkent

  3. Oplæs gæren i den lunkne mælke og smørblanding

  4. Ælt resten af ingredienserne i - Der skal håndæltes mindst 200 gange

  5. Lad dejen hæve 3 timer til dobbelt størrelse (du kan også lade dejen hæve koldt natten over - Har du travlt så tilsæt i stedet 50 g gær, og lad dejen hæve en halv time

  6. Form dejen som boller og læg dem på en bageplade med bagepapir

  7. Lad bollerne efterhæve 15 min.

  8. Pensl bollerne med æg

  9. Bages ved 200 grader ­ca. 10 min.