Børnevenlig småkagedej


Lav Kitchen4kids-Vanilje Småkagedej og få flere slags kager ud af det.

Det er en meget børnevenlig opskrift på småkager. Dejen er nem at arbejde med og nem for børnene at forme, udstikke, rulle. Dejen smuldrer ikke og resultatet er perfekt!

Du kan af denne dej bage:

  • Påskesmåkager

  • Småkagelollipops

  • Bogstavssmåkager

  • Kanelcookies/Kanelmænd

  • Vaniliesmåkager med glasur eller vaniliesmileys

  • Vaniliesmåkager med chokoladestykker

Det skal du bruge til dine børne småkager

  • 500 g hvedemel (hold lidt tilbage til at rulle ud med)

  • 250 g sukker (evt. rørsukker)

  • 250 g koldt smør

  • 2 æg

  • 1 stor spsk vanilljesukker (+evt. korn fra en vamijiestang)

  • 1 spsk sirup (kan udelades)

Sådan laver du dejen til småkagerne

  1. Alle ingredienser blandes i en skål
  2. Dejen stilles koldt et par timer
  3. Hvis du skal lave chokoladesmåkager: Dejen til chokoladesmåkagerne, tages fra. Den skal I blande chokoladestykker i, før den sættes på køl, se nedenfor.
  4. Dejen kan godt være hård, når den tages ud af køleskabet, men den skal blot bearbejdes lidt med (voksen)håndkraft - efter et par minutters arbejde er den god.
  5. Hvis I bruger silikonebagerulle, så husk, at lægge den på køl før den bruges, så ruller den langt bedre

 

Kanelcookies

 

Ekstra ingredienser

  • 1 æg til pensling

  • 1 dl Sukker 

  • 1-2 tsk Kanel

  1. Rul dejen tyndt ud, og udstik med de udstikkerforme I kan li´.

  2. Småkagerne lægges på en smurt bageplade eller dæk med bagepapir 

  3. Alle småkagerne penslesmed et sammenpisket æg

  4. Kanelsukker drysses på

 

Børnesmåkager med glasur/vaniljesmileys

 

Ekstra ingredienser

  • Da kagerne skal glaseres med glasur behøver du ikke pensle med æg

  • Glasur: 250 gram Flormelis og 1 bæger pasteuriseret æggehvide, ½ tsk eddike + evt. pastafarver

  1. Rul dejen tyndt ud, og udstik med de udstikkerforme, som I kan li´.

  2. Hvis du vil lave smileys skal du bruge en cirkelformetudstikker eller blot et lille glas

  3. Små kagerne lægges på en smurt bageplade eller dækkes med bagepapir

  4. Når småkagerne er bagt og er kølet af, pyntes de med glasur 

  5. På smileys tegnes øjne (to prikker) og et smil fx. med en madtusch 

  6. Småkagerne skal tørre, før du kan lægge dem i dåse

 

Børne småkager med chokoladestykker

Ekstra ingredienser

  • 1 plade mørk chokolade ca. 100 g.

  • Evt. 1 ekstra plade chokoalde (til den lækkersultne, se nedenfor)

  • Æg til pensling

  1. Chokoladen hakkes i små stykker og blandes i dejen (før den sættes på køl)

  2. Rul dejen ud, og udstik med de udstikkerforme I kan li´.

  3. Små kagerne lægges på en smurt bageplade eller dækkes med bagepapir

  4. Den meget lækkersultne hakker den ekstra chokolade i store stykker. Der lægges et stort stykke chokolade (ca. 1 cm) i midten af hver kage.

  5. Alle småkagerne pensles med et sammenpisket æg.

 

Småkagelollipops

Du skal bruge Kagepinde eller Bagepinde.

Hvis du vil lave småkagelollipops, skal du lægge pinden mellem to kager, før de bages.

  1. Du stikker ud i dejen med din form, og du skal lave to af samme slags til hver lollipop. 

  2. Så lægger du pinden på den nederste - halvvejs inde på småkagen. 

  3. Derefter lægges den anden småkage på, og du trykker dem let sammen.

  4. Kagepinde  og  Bagepinde kan godt tåle at blive bagt med i ovnen

  5. Du kan bage smage lollipops med chokolade eller kanelsukker også. De kan spises som de er eller pyntes med glasur

 

Uanset opskrift variation - Småkagerne bages midt eller øverst i ovnen v. 200 grader i ca. 8 min.

Lad kagerne afkøle, og evt. glasur skal tørre, før de lægges i dåser med pergamentpapir.

Vanljesmåkager

Populær
Populær
  • Lykkepose DRENG
  • Lykkepose PIGE
Populær
Populær
69,00
DKK
Populær
Populær
Populær
Populær
Populær
  • Rød
  • Lime