sjove brød bamsebrød - kaninbrød

Opskrift på sjove brød
Bamsebrød - Kaninbrød

Så skal der pensles, bages og spises!

 

Det skal du bruge

  • 1 portion gærdej (lys uden kerner) Brug din yndlingsopskrift

eller denne her på et klassisk hvidt franskbrød

  • 25 g gær
  • 500 g hvedemel
  • 25 g smør
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 1 æg (kan udelades)
  • 2,5 dl mælk

+

  • 3 spsk. kakao  udrørt i ½ dl vand til kakaodejen
  • 3 spsk. gurkemeje udrørt i ½ dl vand til at farve gurkemejedejen
  • Man kan også bruge pastafarver eller frugtfarve i stedet for gurkemeje og kakao, så skal der ikke tilsættes vand

 

Sådan gør du 

  1. Smuldr gæren i en skål
  2. Smelt smørret og hæld det i den kolde mælk, rør rundt. Hvis den er fingervarm må den komme i skålen med gær. Hvis den er for varm, så vent til den er fingervarm
  3. Opløs gæren, ved at røre mælken  og smørret i
  4. Hæld salt og sukker i
  5. Hæld ægget i
  6. Rør rundt
  7. Tilsæt mel og ælt dejen sammen. Hvis du ikke bruger maskine, skal den æltes 100 gange
  8. Del dejen i 3 portioner, en lille og to større
  9. Bland kakao udrørt i vand i den lille portion dej, ælt det godt ind i dejen
  10. Bland gurkemeje  udrørt i vand i en portion dej, ælt det godt ind i dejen
  11. Den sidste portion skal ikke have tilsat noget
  12. Sæt dejen til at hæve 30 min

Nu skal du bygge dit sjove brød

  1. Tril kakaodejen i 1 tyk rulle (lige som en pølse) til snude, 2 mindre ruller til ører og to tynde ruller til øjne - Alle ruller skal være lige lange
  2. Del den ufarvede dej i 2 dele. Den ene del rulles til en stor rulle og den anden deles i to, som også trilles til til ruller
  3. 1/3 af gurkemejedejen deles i tre og trilles til tre ruller. Rul en bund af 1/3 del af gurkemejedejen (den sidste del gurkemejedej skal også rulles til en bund senere)

  4. Gør din bageform klar - Spay den med bagespray eller brug bagepapir

  5. Nu skal du bygge brødet af ruller der lægges ovenpå hinanden - se billederne

 Sjove broed

  • Læg bunden af gurkemejedejen i bunden af bageformen
  • Skær en slids i den store ufarvede rulle dej.
  • Læg den tykke rulle kakaodej i slidsen og luk den til
  • Læg den store ufarvede rulle dej i midten med samlingen ned ad på bunden af gurkemeje-dejen i formen

Sjove broed

  • Skær to slidser i den ufarvede rulle til øjne. Læg de tuýnde kakaoruller heri og luk til

 Sjove broed

  • Læg en rulle gurkemejedej i hver side af den store ufarvede rulle
  • De to ruller ufarvet dej til ører trykkes flade og de to kakaoruller til ører lægges i. 
  • Rullerne lukkes og lægges ned i formen
  • I midten mellem de to ruller til ører lægges den sidste rulle gurkemejedej

sjove broed

  • Afslut med at rulle den sidste del af gurkemejedejen ud, og læg den på som et låg. Tryk den fast ned ad siderne

6. Lad brødet efterhæve 20 min.

7. Pensl dit brød med æg

8. Bag dit brød ved ca 225 grader, nederste rille 30 min.