Opskrift på rødkål

Så nemt laver du selv din rødkål - Og hvor imponerende er det ikke lige, når junior selv har lavet rødkål til hele familien.

Det skal du bruge til din hjemmelavede rødkål

  • 1 hoved rødkål, ca. 1 kg
  • 1 spsk smør
  • 2 dl eddike (lager eddike eller æbleeddike)
  • 1 dl ribsgele (du kan også bruge1 dl ribssaft)
  • 150 g. sukker (evt­ rørsukker)
  • 1 tsk salt
  • 1 stang kanel (kan udelades)
  • 1 stjerneanis (kan udelades)
  • Hvis I gemmer rødkålen til senere:1 spsk Atamon til konservere og lidt til at skylle glas i (udelades, hvis I spiser rødkålen indenfor få dage)

Hvordan man laver rødkål? Sådan gør I

  1. Snit kålen fint i fine tynde strimler. Det kan også hakkes helt småt. Uanset hvordan man gør det smager det glimrende.
  2. Smelt smørret i gryden
  3. Svits rødkålen i smørret
  4. Når kålen er faldet lidt sammen tilsættes eddike
  5. Når eddiken koger op tilsættes ribsgele eller ribssaft, kanel og stjerneanis
  6. Skru ned for varmen og lad kålen simre i ca. en time
  7. Mens kålen simrer, kan du gøre glas klar ­ hvis rødkålen skal syltes og gemmes til senere.. ...og ellers kunne I kigge i kogebøger og drømme om sjove madretter, mens rødkålen simrer. Måske finder du ud af hvad dit barn gerne vil smage eller han finder ud af, at det ikke er alt, som du kunne li´ som barn.

Skal du konservere din rødkål?

Rengøring af glas Glassene skal være helt rene. Skold dem evt. med kogende vand (bed en voksen hjælpe).
Så hælder du en lille sjat Atamon i glasset, vender og drejer glasset, så Atamonen fordeler sig.

Hæld Atamonen ud igen. Lad glassene stå på et viskestykke indtil kålen er klar. Viskestykket er for at undgå at spilde på bordet, når kålen skal i. Du kan også stille dem i vasken.

  1. Tilbage til kålen!
  2. Sukker og salt røres i rødkålen
  3. Lad kålen simre videre 15­-30 min 
  4. Tag lidt kål op. Smag om der skal mere sukker eller salt i. 
  5. Pust og bid i det, så ved du om det er mørt nok, eller skal koge lidt længere 
  6. Når kålen er mør, hældes den over i en skål (voksenopgave) og er den klar til servering. 
  7. Du kan også gemme den i køleskabet et par dage. 
  8. Varm den op inden servering ved et par minutter i gryde eller i microbølgeovn
  9. Tag gryden af varmen og hæld rødkålen i de Atamonskyllede glas (brug fx. en suppeske og få en voksen til at hjælpe med at hælde rødkålen over i glassene). Skru lågene stramt på
  10. Nu er rødkålen klar! 

 

#opskrift #rødkål

Populær