Kagehus - Honningkagehus - Brunkagehus - Peberkagehus

Nogen kalder det et honningkagehus, nord på er det et brunkagehus, i Sverige er det et peberkagehus, I Tyskland hedder det et heksehus...og så er der nogen, der bare kalder det et kagehus. 

Desværre er vores kageustikkersæt til peberkagehuset udsolgt, men fortvivl ikke, du finder mange skabeloner til peberkagehus, som du kan printe, klippe ud og skære efter ved blot at google "Skabelon til kagehus" 

Her får du opskriften:

Denne opskrift rækker til 2 små huse eller ét hus og mange skønne pebernødder

Opskrift på kagehus

 

Det skal du bruge til kagedejen


1 dl vand
100 gram sirup
100 gram honning
1 knsp. salt
220 gram brun farin
325 gram smør
½ tsk allehånde  1 tsk peber 
1 tsk stødt ingefær 
1 tsk stødt kardemomme 
3 ½ tsk stødt kanel
1 tsk stødte nelliker
1 tsk natron
750 gram mel

Til samling af kagehuset

Til samling af huset skal du bruge enten en stærk glasur (kaldes royal icing) eller varm karamel

Glasur (royal icing)

  • 2 pastauriserede æggehvider 
  • 300 gram flormelis

Karamel

  • 175 gram sukker

 

Til pynt af kagehuset

  • Du kan pynte huset med glasur, chokoladeknapper, kagepynt, sukkerstokke, kokus, sigtet flormelis osv.
  • Glasvinduer i peberkagehuset. Du kan også lave glasvinduer i peberkagehuset ved at lægge et bolcher i vinduerne. Bolchjerne smelter i ovnen og ligner næsten glas.
  • Lys i peberkagehuset Sæt lys i huset ved at lægge en lyskæde ind i huset. Find en kæde på batteri og rul den lidt sammen, så den kan ligge inde i huset

 

Sådan bager du dit julekagehus

Læs hele opskriften igennem før du starter (bør laves med en voksen)

  1. Varm vand, honning, sirup, brun farin op i en gryde
  2. Varm op til det koger, og er smeltet (voksen­opgave)
  3. Tag gryden af varmen 
  4. Rør krydderier og smør i
  5. Lad det afkøle lidt
  6. Hæld melet op i en skål
  7. Rør natron ud i melet
  8. Hæld den smeltede blanding fra gryden over i skålen
  9. Lad dejen hvile koldt 1 times tid
  10. Bearbejd dejen (ælt den let)
  11. Rul den ud i ca ½ cm tykkelse
  12. Udstik eller skær husets dele eller tril til pebernødder eller andre figurer
  13. Læg det hele på smurte bageplader eller plader med bagepapir
  14. Bages i ovnen ved 190 grader (top og bundvarme) i vamluftsovn ved 170 grader
  15. Bag evt. de store dele for sig 10-­15 min. og de mindre dele i 7­8 minutter og bag kun en plade ad gangen, så du kan holde øje med dem
  16. Lad kagerne afkøle helt (min. 15 minutter), før du samler peberkagehuset

 

Sådan samler du peberkagehuset

Vælg om huset skal samles med glasur eller karamel.
Karamellen er svær for børn. Den er meget varm, og man skal arbejde hurtigst, da karamellen stivner, når den køler. Fordelen ved karamellen er, at man ikke kan se samlingerne, og det holder bedre.

Når siderne er sat sammen, så sæt evt. "støtter" fx. en pakke med salt eller lignende rundt om huset, mens det tørrer

Det skal tørre mindst en time (gerne længere), før du kan dekorere videre på det.

Nogle dekorerer også husets sider og tag før det samles,i så fald skal dekorationen være helt tør, før du samler huset.

Samling af peberkagehus med glasur

  1. Rør æggehvider og flormelis sammen.
  2. Kom glasuren i en dekorationspen (eller en sprøjtepose)
  3. Læg glasuren på alle kanter og sæt huset sammen

Samling af julehus med karamel

  1. Samling af peberkagehus med karamel er en voksenopgave
  2. Brug en gryde der har en diameter, der er stor nok til at husets kanter kan dyppes i gryden.
  3. Smelt sukkeret i en gryde, når det er brunt tages det af varmen
  4. Dyp husets kanter i karamellen efterhånden som det sættes sammen
  5. Sæt støtter op om huset mens det tørrer
Populær
Populær
Populær
59,00
DKK
  • Rød
  • Lime
Populær
Populær
Populær
Populær
Populær
Populær
Populær
Populær
Populær
Populær
Populær
Populær
Populær
Populær