Opskrift på hyldeblomstsaft

Hyldeblomstsaft er en rigtig god børneaktivitet for både små og store 
Der skal plukkes, klippes, skylles, skæres citroner, røres osv. 

Det skal du bruge til at lave hyldeblomstsaft

  • 20 hyldeblomster (blomsterskærmene)
  • 1 usprøjtet citron
  • 20 g citronsyre (købes i supermarkedet, står ved sylte­sager ­ et lille gult brev). Fremhæver smag og konserverer ­ men kan udelades, hvis man ønsker en 100% øko­opskrift ­ i så fald tilsæt en citron mere)
  • 600 g rørsukker (hvidt sukker kan også bruges, og man kan også erstatte 1/3 af sukkeret med brun farin)
  • 8 dl vand

Sådan laver du hyldeblomstsaft

Rens blomsterne skærmene (nogen mener at smagen forsvinder, hvis man skyller blomsterne, da noget af blomsterstøvet forsvinder, Så om du skyller dem er op til dig ­evt. insekter går til, når der senere hældes kogende vand over). 

Kom blomsterne i en stor skål med låg (evt. en skål med folie eller tallerken som låg, alternativt en stor gryde)

Skyl citronerne og skær dem i skiver.  

Læg citronskiverne i en gryde med sukker, citronsyre og vand.

Kog det op, og hæld blandingen over hyldeblomsterne i den store skål

Rør rundt i blandingen, og sæt den på køl i 2 dage.  

Rør én gang hver dag

Si saften og hæld den på rengjorte glasflasker + skoldet og skyllet med Atamon eller øko­way: brug f.eks. plastflasker, så kan du fryse saften, og slipper for at bruge konserveringsmiddel. 

Husk ikke at fylde flaskerne helt op, da saften udvider sig, når den fryses

Hvis du ikke fryser saften skal saften tilsættes konserveringsmiddel (f.eks. Atamon) ellers mugner den

Tip ­ 

Du kan også fryse en blomsterskærm. Skyl den og læg den i en frysepose med luft i.  Når det er tid til saft ,sætter du den frosne blomst i kanden ­ Så fint!