Hjemmelavet jordbæris

Lav gammeldags jordbæris - Retro jordbæris fra dengang vi var børn.  Du vælger selv om det er jordbæris med eller uden sukker

 

Opskrift på jordbæris

Det skal du bruge

  • 250 g jordbær friske (frosne, der er tøet op kan også bruges)
  • Du kan erstatte jordbær med 250 g jordbærmarmelade, men så skal du reducere flormelis eller sirup, da marmeladen allerede er sød
  • 2 pasturiserede æggehvider
  • 2½ dl piskefløde
  • 2 pasturiserede æggeblommer
  • 1½ dl flormelis kan erstattes af fx. ½-1 dl agavesirup (sukker og sirup kan udelades)
  • ½ tsk vaniljesukker (kan udelades)

Sådan gør du

  1. Blend jordbærrene (gem evt. nogle hele eller halve bær, hvis du vil have hele bær i din jordbæris)
  2. Pisk fløden stiv i en skål
  3. Pisk æggehviderne stive i en anden skål
  4. Pisk æggeblommerne med flormelis eller sirup
  5. Vend æggeblommerne i flødeskummet
  6. Vend jordbær i fløde-skummet
  7. Vend de piskede æggehvider i flødeskummet
  8. Smag til med flormelis og vaniljesukker
  9. Hæld ismassen i dine isforme
  10. Sættes i fryseren minimum 3 timer