Hjemmelavet jordbæris
Lav gammeldags jordbæris - Retro jordbæris fra dengang vi var børn. Du vælger selv om det er jordbæris med eller uden sukker
Opskrift på jordbæris
Det skal du bruge
- 250 g jordbær friske (frosne, der er tøet op kan også bruges)
- Du kan erstatte jordbær med 250 g jordbærmarmelade, men så skal du reducere flormelis eller sirup, da marmeladen allerede er sød
- 2 pasturiserede æggehvider
- 2½ dl piskefløde
- 2 pasturiserede æggeblommer
- 1½ dl flormelis kan erstattes af fx. ½-1 dl agavesirup (sukker og sirup kan udelades)
- ½ tsk vaniljesukker (kan udelades)
Sådan gør du
- Blend jordbærrene (gem evt. nogle hele eller halve bær, hvis du vil have hele bær i din jordbæris)
- Pisk fløden stiv i en skål
- Pisk æggehviderne stive i en anden skål
- Pisk æggeblommerne med flormelis eller sirup
- Vend æggeblommerne i flødeskummet
- Vend jordbær i fløde-skummet
- Vend de piskede æggehvider i flødeskummet
- Smag til med flormelis og vaniljesukker
- Hæld ismassen i dine isforme
- Sættes i fryseren minimum 3 timer