Kan børn skrælle kartofler?

Peeler, kartoffelskræller, børnesaks, spaghettiskræller og rivejern

Vi anbefaler, at børn ikke er for små, når der skal skrælles, for hvis de kommer til skade, kan de blive bange for at skrælle igen. Omvendt skal de heller ikke være for store, for så gider de ikke. Mine børn var 4-5 år, nogle kokke jeg kender, deres børn var 3 år og nogle mødre fra mødregruppen, deres børn var 4 år.

Producenterne anbefaler fra 6-8 år. Så det er op til dig som forælder, hvor modig du er, for du skal pakke kaosangsten væk, ellers går det ikke :-)

Se vores tips og videotip til dig nedenfor.

Populær
Populær

Hvornår kan børn skrælle kartofler?

Hvornår kan børn skrælle gulerødder? Findes der en kartoffelskræller til børn? Hvor finder jeg en børnesikker peeler?

Spørgsmålene er mange - Og vi kender det godt. Lysten til at de små skal være med i det hele. Men at skrælle er noget særligt, for man kan komme til skade. En skræller er nemlig skarp, for ellers kan den simpelthen ikke skrælle. Men der er forskel på voksen-skrællere, som kan være skarpe som barberblade og en skræller til børn.

Skræl sikkert

Det er meget svært for små børn at skrælle uden at komme til skade, og at skrælle runde kartofler er en rigtig svær opgave.

Peelere og skrællere til børn er skarpe, ellers kan de ikke skrælle, men du kan som den voksne hjælpe dem godt på vej, ved at give barnet den rigtige skrælleteknik fra starten, ved at starte med små opgaver og øge sværhedsgraden over lang tid. Gå ikke for hurtigt frem.

Runde kartofler og æbler er for svære i starten. Begynd med aflange rodfrugter, og øv dem til barnet skræller sikkert, og føler sig tryg ved peeleren - kartoffelskrælleren. Små børn i vuggestuealderen anbefaler vi, at de venter med at skrælle, da skrællere er skarpe. 

Hjemme hos os begyndte ungerne at skrælle, da de var 4-5 år, men WMF som producerer den ene af vores skrællere, siger 6 år, og Opinel et andet af vores knivdesigns siger 8 år. Hvornår man skræller er op til dig og dit barn, men gå ikke for hurtigt frem, selv om det ser hyggeligt ud.

Vi har lavet en video til dig med teknikken