Børneknive - Sikre knive til børn

Køkkentumlinge og små børnekokke (vuggestue eller børnehavebørn) 
Helt ny med at skære grøntsager, hvilken børnekniv skal jeg vælge? Du skal vælge en børnekniv med høj sikkerhed til dit barn - En Kiddikutter kniv til børn eller Kinderkitchen børnekniv, hvis dine børn aldrig har skåret før. Vælg WMFsættet, hvis dine børn er lidt i gang eller større børnehavebørn. Læs mere nedenfor

Populær
Populær
  • Rød
  • Pink
  • Grøn
  • Blå
  • Lilla
  • Orange
  • Mørkegrå
  • Støvet pink
  • træ
Populær

Hvis dit barn er helt ny med at skære, og er i alderen 2-4 år, så anbefaler vi KiddiKutter børnekniven, som saver, og savebevægelsern får dit barn lært med Kiddikutteren. Den bevægelse er vigtig at lære, for den bevægelse skal bruges senere til at skære brød, bøffer m.m.

Det kan være svært i starten at save, når man ikke har prøvet det før. Det er også svært, hvis mor eller far (eller pædagogen) forventer, at man blot trykker ned med kniven, for det kan man nemlig ikke med KiddiKutteren, man er nød til at save frem og tilbage for at skære. Men øvelse gør
 mester.

Kiddikutterbørnekniven er den sikreste børnekniv til de små. De kan ikke komme til skade med den. Den ser lang ud, men det gør den ikke farlig. Længden er til for at det kan lade sig gøre at save. 

Et andet alternativ er Kinderkitchen børneknive, som anbefales fra barnet er 3 år. Designet er skønt og sjovt med hundens hale, som er med til at holde kniven fast i barnets hånd. De kan give en mindre rids, men ikke dybe flænger. Kinderkitchen (fra Kuhn Rikon) har designet to børneknive en med tænder og en uden.  Den med tænder er til frugt og grønt og den uden tænder er  til bløde sager f.eks. banan, smør, og så kan den bruges som smørekniv.

 

Børnekokke (børnehavebørn og mindre skolebørn)
Hvis dit barn er (4) 5 år eller ældre eller har god køkkenerfaring, anbefaler vi WMF børneknivsættet, hvor der også følger en børnepeeler med. WMF anbefaler selv sættet til børn fra 6 år - og det skyldes at peeleren er skarp. 

WMF børnekniven er er lidt skarpere end Kiddikutterbørnekniven, og kan lave en overfladisk rids, men ikke dybe flænger (med mindre man virkelig øver sig meget). 

WMF børnekniven kræver ikke, at man saver, her kan man trykke ned, som en urtekniv. De bette små takker (kan næsten ikke ses), holder fast i det, som der skæres i, så kniven ikke skrider, og bl.a. derfor er den langt mindre farlig end en urtekniv.

Et andet alternativ til WMF børnekniven er Kinderkitchen børneknive, som vi også nævner ovenfor. Designet er skønt og sjovt med hundens hale, som er med til at holde kniven fast i barnets hånd. Kinderkitchen knive kan give en mindre rids, men ikke dybe flænger. Kinderkitchen har designet to børneknive en med tænder og en uden. Børnekniven med tænder er til frugt og grønt og børnekniven uden tænder er  til bløde sager f.eks. banan, smør, og så kan den bruges som smørekniv.

Alle knive er velegnet til både venstre og højrehånd - Se evt. vores knivguide her
Hvis dit barn allerede skærer med skarpt, skal du i stedet købe en skarp men sikker børnekniv, se mere her >>