Rengør din drikkedunk

En drikkedunk skal rengøres grundigt, for den kan blive fyldt med bakterier, også selv om den blot bruges til vand. Det er ikke livsfarligt, men det er uhygiejnisk, skriver Samvirke i en artikel om hygiejne og drikkedunke*, som også advarer mod at dele drikkeflaske, fordi man på den måde deler bakterier, som løber tilbage i flasken.

Vand danner kalklag, som kan blive slimet, og derfor er det uhygiejnisk. Det anbefales at vaske sin drikkedunk hver dag, og gerne i opvaskemaskinen.  

Du kan se på den enkelte drikkeflaske, om den tåler opvaskemaskine. Hvis din drikkeflaske ikke tåler opvaskemaskine, så brug en flaskerenser, for at være sikker på, at få den rengjort grundigt.

Lad flasken lufttørre efter rengøring dvs. stil den lodret med bunden op, og op af noget, så den vipper lige nok, til at der kommer luft ind i halsen på drikkedunken.

En flaskerenser er ikke det samme som en opvaskebørste... :-) Den er formet, så den kan kommer i bunden af flasken og så den kan kommer ind i halsen på alle drikkeflasker (også med meget små åbninger)

Du finder din flaskerenser her

Men vær opmærksom på også, at få rengjort drikkedunkens tud rigtigt, så den ikke samler bakterier.
Det kan være svært at skille tuden ad, brug evt. en smørekniv, så du ikke knækker neglene, men brug den ikke så meget, at ødelægger tuden :-)

Rengøring af Rosti Mepal drikkeflaske

Rosti pop op system, gør det nemt at rengøre drikketuden - og den kan skilles helt ad.
Der medfølger en brugsanvisning til, hvordan du skiller drikkedunkens tud ad, når du køber drikkedunken.
Men vi har også en lille video til dig her

Sistema drikkeflasker

Rengøring af Sistema drikkeflaske

En Sistema drikkeflaske kan være svær at rense, hvis man ikke ved hvordan. Derfor her et par videoer fra Sistema, som viser, hvordan du rengører din Sistema drikkedunk. Find din Sistema Drikkedunk model og følg vejledningen.
EKSTRA TIP - Indertutten i drikkedunketuden skal skubbes ud inden rengøring (den kan ikke komme helt af, men skub den ud) - det ses ikke af videoen.

Sistema Davina Drikkedunk

Sistema Twist N Sip Bottle


Øvrige drikkeflasker

Vi anbefaler, at du skiller toppen ad, så meget det er muligt, uden at du øger vold på den :-) og skolder dem. Rengør dem herefter med børste i sulfovand. Flaskerne rengøres med flaskerenser og sæbevand. 

*Kilde: Husholdningsrådgiver Winnie From Thesbøl - se http://samvirke.dk/sundhed/raad-og-tips/saadan-rengoer-drikkedunk-korrekt