Opskrift på vafler til is og flødeskum

Det skal du bruge
Alle ingredienser skal have stuetemperatur

  • Et vaffeljern til kræmmerhus (så får dine vafler vaffelmønstret) eller en stegepande ca 12-15 cm i diameter
  • 100 g sukker
  • 100 g smeltet smør
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2  æg
  • 1 dl vand
  • 200 g mel
  • ½ tsk. salt (kan udelades)
  • Lidt olie til panden

Sådan bager du isvafler

  1. Pisk æg og sukker og vaniljesukker til en luftig æggesnaps
  2. Pisk videre med lidt mindre fart Tilsæt smør men du pisker
  3. Tilsæt skiftevis mel og vand lidt ad gangen mens du stadig  pisker
  4. Tilsæt salt
  5. Dejen bør være en tynd pandekagedej (skal have tykkelse som kærnemælk), hvis den bliver for tyk, så tilsæt lidt mere vand
  6. Tænd for vaffeljernet eller sæt panden på komfuret, varmes, så den er en smule over medium varm
  7. Hæld ½ tsk olie på panden 
  8. Hæld dejen på vaffeljernets pande eller på stegepanden
  9. Bag dine vafler 3 min. på hver side
  10. Så snart vaflen er færdig skal den løftes over på en tallerken
  11. Rul vaflen som et kræmmerhus
  12. Vaflen skal rulles mens den er varm, så det er en junior eller voksenopgave - Man kan brænde fingrene
    Husk af spidsen skal være klemt helt sammen, så din is ikke løber ud
  13. Lad vaflen afkøle i et isvaffelstativ eller sæt den i et højt glas Opbevar vaflerne i en tætsluttet kagedåse foret med pergamentpapir

 

Populær
Nyhed
99,00  m/Moms
DKK
29,00  m/Moms
DKK
69,00  m/Moms
DKK
Populær
Populær
119,00  m/Moms
DKK
129,00  m/Moms
DKK

Hvordan bager man selv vafler til isvafler?

Følg opskriften så får du sprøde vafler, du kan servere is i.
Super lækre og du ved hvad der er i. Sukkeret er med til at gøre dem sprøde og er derfor svært at undvære, men har du et tip, så skriv gerne til os.
Et vaffeljern specielt til isvafler er bedst, men en stegepande kan også gøre det