Madkasseguide

Klam madpakke
En madpakke i folie i en frysepose,  mast mellem bøger i tasken, der har hoppet rundt 4 timer på ryggen af en 7-årig med masser af energi,... = Klam madpakke?

Logik for logakker, tænker du måske, men det er derfor den rigtige madkasse vigtig, hvis du forventer maden bliver spistMadkassen skal passe til skal passe til den mad, du putter i. Ikke en kæmpe madkasse til en halv rundenom (så rystes maden i småstykker) - Og ikke en minimadkasse, hvis der skal være plads nok til formiddags og eftermiddagsmad også.

Slut med at folde et pizzastykke eller mase tomaterne ned i pålægchokolademadden, fordi den bare skal kunne være der.

Find i stedet den madkasse der passer til dit barns mad, og hop ikke bare med på modermafia-bølgen om en smart madkasse, hvis den ikke passer praktisk til jer.

Sølvpapir og husholdningsfilm i madpakken?

Nu synes du måske, at vi er frelste, men man skal ikke gøre sig mange øko-tanker, for at regne ud, at det nok ikke er sundt for vores mad (eller vores miljø). Og umuligt for børnene at pakke op.


Overvej om der er brug for al den "vita-vrap-pakken-ind"... Særligt på ture, er det svært for ungerne, fordi de måske sidder på en træstub, og ikke har et bord at støtte sig til.

Ingen sjaskemadder på turdage

Sjaskemadderne (fx. makrel, tun og æggesalat, rødbede osv). skal ikke med på turdage.

Ungerne kan ikke vaske og tørre hænder, og det er svært at styre en rødbede, når man samtidig skal holde balancen på en træstub. På turdage er det "tørre flade madder", der er nemme at spise.

Og så er der lige det ekstra tip, som ikke mange pædagoger tør sige højt, men børn der stinker af makrel resten af dagen, fordi de ikke kan vaske hænder, er altså knap så lækre at holde i hånden.

Frugt og grønt skal ikke altid pakkes ind

Når du bruger en madkasse uden bpa og phtalater (alt i Kitchen4kids er uden bpa og ftalater), så behøver du slet ikke, at bruge sølvpapir eller mikrofilm. Der er ingen grund til at pakke ærterne ind, hvis madkassen har et lille rum til grøntsager, og madkassen er lufttæt.

Vores madkasser er lavet af helt samme plast (oftest PP plast), som de bøtter, som du putter rester i fra aftensmaden. Du pakker jo ikke kartoflerne ind, inden de skal ned i bøtten, så hvofor al den pakken ind, når det skal i madkassen?

Altså kan du spare miljøet og ungerne for besvær + du sparer en masse indkøb af staniol og film.
Udskift i stedet madkassen, eller køb en snackbøtte - Den er hurtigt tjent hjem!

Ost og makrel lugter i madpakken

Sistema Sæt Med 3 Madbokse 200 Ml Klar plast

En stærk ost kan komme i sin egen bøtte for ikke at ødelægger den øvrige mad med sin skønne duft. 
Kender du de her bøtter (200 ml fra Sistema)? 

Der kan præcis være en halv rugbrød med ost. 

Makrel giver du med i en bøtte sammen med en ispind og brød til. Så smører ungerne selv med ispinden, når der skal spises. Ispinde er super til meget mere end  is - de kan også bruges som frugtspyd. 

-Men det hele roder i madkassen!

Overvej om madkassen er for stor? Er det en madkasse med opdeling, som du har brug for? Ellers så brug fx. guleroden eller agurken til at holde madderne i spænd, hvis der er for meget luft i madkassen. 

-Skal frugt og snack i en pose?

 

 
-Hmmm måske, men frugt og snack bokse fra fx. Sistema har en gummibelægning, der holder helt tæt og frugten frisk. Ved godt det lød som en dårlig reklame, men det er så ganske rigtigt.

Hvilken madkasse til skoletasken?

-Altså madkassen kan jo ikke være i den forlomme på skoletasken!
Drømmen er en madkasse, på mindst 5 liter, som ved et trylleslag kan laves om til at fylde mindre end en pakke smør!

Forlommen på skoletasken er nemlig for lille på de fleste skoletasker! Den skal i stedet laves, så forlommen kan udvides til det enkelte barns behov (håber en skoletaskeproducent læser dette).

Men så længe drømmemadkassen ikke findes, og madkassen SKAL passe i skoletaskens forlomme, så har jeg samlet et udvalg til dig her: http://kitchen4kids.dk/madkasse-til-skoletasken-333/ 

Motiver på madkassen eller ej? 

Et billede af vores yndlings- hobby, dyr, figur, helt...
Den slags gør os glade, sætter endorfinerne i hjernen i gang, og stimulerer appetitten.

Mindre børn elsker billeder, uanset hvad mors stil-ikon-magasiner siger om metalmadkasser i 100% stål (som ligner noget fra en operationsstue). 

Ved godt, du synes vi måske er strenge nu, men så giv i det mindste den metalkasse et lille pift.  

Popstjerner eller næsehorn

Ungerne vil elske det. At få lov at tegne på sin egen madkasse eller se mors tegning af et næsehorn.

Brug permanent tuscher, (kan købes hos boghandleren eller hobbybutikken).

Sæt klistermærker på eller klip et billede ud af superhelten eller yndlings-popstjernen (hos os er det Minecraft, Pokemon, Batman, lego Chimaerne, Christopher eller Medina...).

Laker billederne på med decoupagelim (det er en gennemsigtig lim, som du kan købe i hobbybutikken).

Tip! Hvis du dekorerer med klistermærker eller decoupage, så tåler madkassen ikke opvaskemaskine, men almindelig håndopvask går det fint med.

Ingen tryk af dit foto på madkassen

Hvorfor har vi ikke tryk på madkassen med dit foto?
Helt enkelt fordi, vi ikke har fundet en leverandør, der kan levere med fødevaregodkendt trykfarve.

Dem der er på markedet - også den fra en af Danmarks største kæder - er ikke med fødevaregodkendt tryk, så børnene kan ikke lægge deres madder på låget. Og tro mig, det gør gør de, selv om du siger noget andet.

Men når vi finder den rigtige leverandør uden gift i trykken, så er vi på. Men sikkerhed frem for alt.

Dit barn udvikler sig

Selv om vores Alberte engang elskede prinsesser, som alle andre da hun var tre år, er det knap så fancy med en prinsesse, når man er blevet 9 og ½ år (husk endelige det halve..). 
Sidste år var hun vild med Violetta madkassen, og skreg højt da hun så dn på lageret, men nu skal det være en mere diskret, så hun har Uglemadkassen fra Blafre

Rosti mepal madkasse med rosti princess prinsesserRosti mepal madkasse med violettaBlafre madkasse, ugle lys blå, med 2 rum

Det er ikke bare pjat, men dit barn der modnes og vokser fra motiver.

Ikke så anderledes end dengang, du syntes Spice Girls var det største hit, og Spice Girls er ligesom lidt pinlige at have med på din snack madkasse på jobbet nu, ikke.. :-)

Så ind i mellem skal madkassen udskiftes, men man kan jo arve madkasser ligesom med tøj og andet udstyr. Men hold dig fra retormadkasser i genbrugsbutikken. De er ofte fyldt med ftalater og bpa, da det er plast fra gammel tid.
Men man kan jo sagtens arve en madkasse fra storebror eller naboens børn, bare de er købt i nyere tid :-)

-10%
107,10
119,00
Du sparer: 11,90
DKK