Hvordan lærer man at skrælle sikkert?

Når man skal lære at skrælle, så kender vi alle sammen det, at vi er bange for at barnet skræller forkert og skræller ind i huden. Uf! Men, skal man lære det så skal man pakke angsten lidt væk, for det er køkkenarbejde, og skrællere til børn er skarpe, så man kan komme til skade, men sikre teknikker hjælper på vej.

  1. Det er en god ide altid at starte med aflange rodfrugter (vent med æbler og kartofler, da det er svært for mindre børn)

  2. Skræl væk fra kroppen
    Skræl først guleroden halvvejs, vend den og skræl resten (se videoen)

  3. Læg guleroden på skærebrættet og skræl ved at "trække" skrællen af
    Sørg for at ikke skrælle før tæt på toppen, så hellere skrælle halvdelen, vende guleroden og skrælle igen

Her er en video til dig med skrælleteknikker, som sikrer man ikke kommer til skade. Alberte viser også hvordan man IKKE skal gøre (en teknik, som mange voksne bruger og kommer til skade af), og som ikke kan anbefales, når det er sikker skrælning.

 

Hvornår kan børn skrælle?

Det afhænger af dig og dit barn - må være det rigtige svar.

På alle vores børne skrælle produkter står der fra 6 eller 8 år. Det er skrællere der er lavet specifikt til børn, dvs. ekstra sikkerhed på grebet, men selve den del der skræller er skarpt og de må aldrig bruges uden opsyn af voksne.

Kan en to årig skrælle?

Vi anbefaler det ikke. Men samtidig ved vi også, at man skræller gulerødder i de danske børnehaver med skrællere lavet til voksne, og det har man gjort siden børnehaverne kom til (flere børnehaver har dog fået budget til at indkøbe skrællere til børn). Men siden den gang er der også kommet flere regler i fht. produktsikkerhed... Så altså vores anbefaling er, at du kender dit barn, du ved hvornår I er klar, og du skal være der hele tiden.

Køkkenværktøj er værktøj ikke legetøj, man kan komme til skade.
Omvendt skal vi heller ikke være så bange for at komme i køkkenet, for det at få plaster på en rift, er også en del af vores barndom. Men der er ingen grund til at skabe dybe flænger pga. for store køkkenambitioner, forkert værktøj eller forkert brug af køkkengrej.

Men hvad skal han så?!  Der er masser af andre køkkenkompetencer, der er lige så vigtige som at lære at skrælle. Start med de ufarlige; røre, piske, vende, hælde...

Her en ideliste til den lille kok
https://kitchen4kids.dk/ideliste-til-0-2-aarige-i-koekkenet-301/

Men se også denne ideliste for niveauet over

https://kitchen4kids.dk/ideliste-til-3-7-aarige-i-koekkenet-634/

Populær
Populær