hundebrød Hotdogbrød

Opskrift Hotdogbrød - Varmehunde - Hundebrød

Det skal du bruge... (til 12 brød)

  • Du kan nemt doble opskriften op
  • 2½ dl vand
  • 1 æg (kan udelades)
  • 3/4 dl olie
  • 25 g gær
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk sukker (kan udelades)
  • Ca. 6 dl hvedemel (kan erstattes af feks. speltmel)
  • 1 dl rugmel eller grahamsmel
  • Rosiner eller oliven som øjne og snude
    (læg rosinerne i blød i vand en times tid, før de bruges, så de ikke brænder sorte)
  • Æg til pensling

 

Sådan gør du...

  1. Varm vandet til det er lillefingervarmt
  2. Tilsæt gær (smuldres i)
  3. Rør rundt til gæren er opløst
  4. Tilsæt sukker, salt, æg og olie
  5. Tilsæt melet (hold lidt tilbage), som kommes i efter behov
  6. Tilsæt så meget mel at dejen kun klistrer let, da den skal kunne formes
  7. Ælt dejen godt igennem ca. 100 gange (brug evt. maskine)
  8. Lad dejen hæve ca. 30 min.
  9. Form dejen som aflange boller
  10. Sæt dem på bagepladen
  11. Klip i hver side til hvert øre
  12. Tænd ovnen på 200°
  13. Efterhæver 10 min.
  14. Pensl med æg
  15. Tryk rosiner eller oliven fast som øjne og og snude
  16. Bages midt i ovnen i ca. 16 min. på 200°
  17. Lad brødene afkøle lidt før du serverer
  18. Ved servering flækkes brødet 2/3 og pølse lægges i