Hindbærlagkage opskrift til 8 personer

Denne skønne lagkage kan serveres hele året, for det er med hindbær fra frost. Lagkagen er en perfekt begynderlagkage, som giver et imponerende resultat.

Tip! Du kan sagtens erstatte med jordbær, hvis du er mere til jordbær. 

 

Det skal du bruge til din lagkage med hindbær

  • 3 æg
  • 60 g sukker
  • 50 g mel
  • 7 g kartoffelmel
  • 0,5 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniliesukker eller vanille ekstrakt
  • 3 spsk. frosne hindbær
  • 20 g finthakkede nødder (f.eks mandler eller hasselnødder)
 
Til pynt:
  • 0,5 dl piskefløde
  • 4 spsk. hindbærmarmelade
  • 1 tsk. vanillesukker
  • Friske hindbær og et par nødder til pynt


Sådan gør du 

  1. Tænd din ovn på 175 grader.
  2. Brug en rund bageform (springform) og klip et stykke bagepapir til så det passer i bunden af formen + siderne.

    Gør bagepapiret vådt, så kan du fore formen - fra bunden og op ad siderne
    eller
    klip et stykke bagepapir rundt så det passer i formens bund. Når kagen så er bagt vil den blive højere end med bagepapir i siden, men du skal i så fald løsne den med en paletkniv i siden. 

  3. Find to skåle. Del dine æg, blommer i den ene skål og hvider i den anden
  4. Brug en håndmixer og pisk hviderne helt stive. Hvis de er stive nok, kan du holde skålen hen over mor eller fars hoved og vende skålen på hovedet. Hvis hviderne bliver i skålen ikke er de pisket nok, får dine mor eller far vådt hår, og så skal du piske noget længere ;-))
  5. Kom sukker og vanille i skålen med blommer og pisk det godt
  6. Tilføj mel, bagepulver og kartoffelmel i blommerne
  7. Vend hviderne forsigtigt i blommerne med en dejskraber indtil dejen har fået en ensartet konsistens - Men pas på at du ikke slår alt luften ud af hviderne.
  8. Kom dine frosne hindbær i en frysepose og knus hindbærrene med en kagerulle
  9. Vend forsigtigt de frosne hindbær i dejen
  10. Vend derefter dine finthakkede nødder i dejen
  11. Bag kagen i ca. 30 min. (kagen hæver meget i ovnen)
  12. Sluk ovnen og tag kagen ud af ovnen.

Tag en legepause imens kagen køler af

  1. Tag kagen ud af formen og skær kagen over på langs (vandret) til to bunde
  2. Find en skål og pisk din fløde til flødeskum
  3. Vend hindbærmarmelade og vaniljesukker i flødeskummet.
  4. Smør halvdelen af flødeskummet imellem bundene og resten af skummet oven på kagen
  5. Pynt kagen med de resterende nødder og friske hindbær.

Nu kan du invitere din familie eller venner i haven på kagehygge

Populær
Populær
  • Lykkepose DRENG
  • Lykkepose PIGE
Populær
69,00
DKK
Populær
Populær
Populær
  • Rød
  • Lime
-25%
186,75
249,00
Du sparer: 62,25
DKK
Populær
Populær
Populær
Populær
Populær
Populær
Populær