Gammeldags havregrynskugler på smør og sukker

Det skal du bruge
(til 75 kugler eller 100 små eller 50 store....)

  • 600 g havregryn
  • 500 g flormelis
  • 1 dl kaffefløde
  • 100 g smør
  • 125 g kakao

Evt 300 g finthakkede figner alternativt kan figenpålæg også bruges, men kun det som smager af figner.

  • Evt. ½ dl. appelsinjuice
  • Evt. ½ dl. kaffe

Hos os bruger vi alle ingredienser, men nogen synes det smager af for meget med både juice, kaffe og
figner, så vælg selv hvordan dine havregrynskugler skal være. Hvis du udelader juice eller kaffe, så erstat
samme mængde med fløde.

Pynt: Kokosmel, kagekrymmel, nødder, eller hakket chokolade

Sådan gør du

1. Smøret skal skæres i mindre stykker
2. Evt. figner skal være finthakket
3. Evt. kaffe skal være kold/lunken
4. Alle ingredienser (bortset fra pynt) hældes i en stor skål
5. Røres sammen med en køkkenmaskine eller æltes sammen i skålen med hænderne
6. Smag efter er den sød nok? Mere kaffe? Mere juice? Hvis det er for vådt, så tilsæt ekstra havregryn (men det skal klistre...)
7. Tag et stykke med fingrene eller en ske
8. Rul til kugler
9. Rulles i pynten, som du har hældt op i forskellige tallerkener
10. Sættes på køl

Bon appetit