Opskrift Dadelkugler Havregrynskugler

Nogen kalder dadelkuglerne sunde, men sund og sund, de er sødet med juice, som indeholder frugtsukker, dadlerne indeholder også frugtsukker, og kalorierne er der også. Så et æble er nok helt klart sundere. Men altså sundere end slik. Det er de. Så når sliktrangen kommer over dig, så er daddelkuglerne et perfekt alternativ. Og de er nemme at lave.

Tip! Portionen her er stor, og kan nemt halveres.

Det skal du bruge til dadelkugler

  • 24 bløde dadler uden sten
  • 1 dl æblejuice
  • 2-3½ spsk. kokosolie (kan erstattes af andre olier f.eks. olivenolie)
  • 50 g kokos
  • 50 g havregryn
  • 120 g mandler (kan udelades eller kan erstattes af andre nødder)
  • 6 spsk kakao

Du kan evt. supplere med:

  • 1 spsk. appelsinjuice eller æblejuice
    1 spsk kaffe (skal være kold - ikke alle synes det er godt til børn...., men den findes også koffeinfri)
    1 spsk vand, hvis massen er for tør
    Figner eller figenpålæg (kun det der smager af figner)

Hos os bruger vi alle ingredienser, men nogen synes det smager af for meget med både juice, kaffe og figner, så vælg selv hvordan dine skal være.

Pynt: Kokosmel, kagekrymmel, lakridspulver, hindbærpulver, kakaopulver, hakket chokolade osv.

Sådan gør du...

  1. Udblød dadlerne natten over (eller minimum et par timer) i æblejuicen
  2. Juicen hældes fra dadlerne (gemmes evt. til senere, hvis massen er for tør)
  3. Dadler blendes sammen med mandler og evt. figner (det kan drille, så gør det evt. i små portioner)
  4. Evt. kaffe skal være kold/lunken
  5. Alle ingredienser (bortset fra pynt) hældes i en stor skål
  6. Røres sammen med en køkkenmaskine eller æltes sammen i skålen med hænderne.
  7. Smag efter er den sød nok? Mere juice? Hvis det er for vådt, så tilsæt ekstra havregryn (men det skal klistre...)
  8. Tag et stykke med fingrene eller en ske
  9. Rul til kugler
  10. Rulles i pynten, som du har hældt op i forskellige tallerkener
  11. Sættes på køl

Bon appetite!