Pandekage opskrift

Opskrift på pandekager

12-15 stk (afhængig af hvor store pandekager du vil bage - Hvis der er nogen til overs, så brug dem i madpakken. Pandekager smager også dejligt, når de er kolde.

Sunde pandekager - Madpandekager

Hvis du vil lavemadpandekager eller søde pandekager sunde, skal du blot undlade sukker og erstatte eller blande det hvide hvedemel med f.eks.. majsmel, grahamsmel, speltmel, fuldkornsmel. Alle meltyper kan bruges. Prøv også med havregryn, mandelmel, sød dem med bananer... Eksperimenter med pandekagerne til du finder din helt egn opskrift.

Pandekager på bålet

Denne her opskrift er til både bål og komfur. Hvis du steger på bål, så sørg for, at komme olie i dejen, ellers får du dem aldrig af bålpanden.
Se mere om bålpandekager nedenfor.

Det skal du bruge til din pandekagedej

  • 3 1/4 dl mel
  • 2 spsk. sukker
  • 5 æg
  • Korn fra 1 vaniliestang eller 1½ tsk vaniliesukker
  • ½ tsk. kardemomme eller skal fra en (usprøjtet) citron (kan udelades)
  • 4 dl mælk
  • 1 knivspids salt
  • 3 spsk. væske - øl, vand eller appelsinjuice
  • 100 g smeltet smør eller olie (ca. ½ dl)
  • + Olie til stegning (på bål anbefales olie - brug smør, når du skal bage pandekager på komfuret)

 

Fyld i pandekager

  • Marmelade, frugtmos, sirup og/eller sukker eller flormelis

Pandekager til Fest og ekstra mums!

  • Nutella, chokoladesauce, nødder, is, flødeskum, frugt, kagekrymmel - f.eks. bananer, ananas eller jordbær

Madpandekager og pandekager i madpakken

  • Naturel eller med kødfyld, grøntsager osv,

 

Sådan blander du pandekagedejen

  1. Rør æg og mælk sammen
  2. Smelt smørret og afkøl smørret (spring over hvis du bruger olie)
  3. Hæld det afkølede smeltede smør i og rør rundt eller hæld olien i
  4. Hæld mel, sukker, vanilje, kardemomme (eller citronskal) og salt i
  5. Pisk til dejen er helt glat (pisk kraftigt i hånden, eller med maskine - kan også blendes)
  6. Hæld 3 spsk. væske i (øl, vand eller appelsinjuice) og pisk igen
  7. Hvis du har god tid, så lad dejen hvile et par timer.

 

Sådan bager du pandekager på komfuret

  1. Kom lidt smør eller olie på panden
  2. Når smørret er smeltet eller olien er varm nok hældes pandekagedejen på panden (ca.3/4 dl)
  3. Når pandekagen er lidt brun i kanten, så vendes den med en paletkniv
  4. Den første pandekage driller altid - og nogen gange nummer to også. Men så kommer det.
  5. Det er oftest kun på den første pandekage, at du behøver at bruge smør/olie

Sådan bager du pandekager På bål

  1. Hvis du bager på bål - Bålet skal være med gløder, ikke flammer
  2. Kom lidt olie på panden - dette er en voksenopgave, da det er farligt, hvis olien kommer på selve bålet og ikke på panden.
  3. Hæld dej (ca.3/4 dl) på panden
  4. Hvis du bruger en bålpande med skaft, så vip panden lidt fra side til side, så dejen fordeler sig på panden.
  5. Når pandekagen er lidt brun i kanten, så vendes den (brug en paletkniv)
  6. Den første pandekage driller altid - og nogengange nummer to også.
  7. Det er oftest kun på den første pandekage, at du behøver at bruge olie.
  8. Når der serveres pandekager udenfor, så brug f.eks. paptallerkener eller aviser/pergamentpapirsom fad til at servere pandekagerne på eller spise af.

 

Tip til pandekager!

Hvis du vil lave sjove anderledes pandekager, så bruge en pandekageform, så kan du fx. lave en rumrakat :-)

Hæld dejen på en dejsipenser eller en plasflaske f.eks.. en tidligere ketcupflaske, der er rengjort grundigt. Det er nemmere at hælde dejen fra en plastflaske,og nemmere at transportere dejen i, hvis I skal på tur.

 

Populær
69,00
DKK
Populær
Populær
  • Rød
  • Grøn
  • Blå
  • Lilla
  • stål
Populær