Opskrift på halloween småkager

 Opskrift Halloween småkager

Perfekt dej, der kan formes, trilles, og nulres igen og igen. Og bliver som det, du har lavet, også efter den er bagt.
Kan bruges med alle udstikkere, kreative hænder og halloween småkageforme.

Det skal du bruge til dine halloween småkager

  • 500 g mel (hold lidt tilbage til at rulle ud med)
  • 250 g sukker evt. rørsukker
  • 250 g koldt smør
  • 2 æg
  • 1 stor spsk. vaniljesukker
  • 1 spsk. sirup

Sådan blander du dejen til halloweensmåkagerne

  1. Alle ingredienser blandes i en skål, evt. brug røremaskine
  2. Stil dejen kold i et par timer
  3. Dejen kan godt være hård, når den er kold og skal rulles ud, men den skal blot masseres - efter et par minutter er den god

Halloweensmåkager i form

  • Hvis du bager kager , der skal i metalform, sprayer du evt. din form først med bagespray
  • Tryk så dejen ned i formen. Dejen hæver ikke ret meget, så fyld formen næsten helt op.

Halloweensmåkager, der skal udstikkes med kageudstikkere og kager på en pind

  1. Rul dejen tyndt ud, og udstik med uhyggelige udstikkere

  2. Hvis dine kager skal på pind skal du rulle dobbelt ud af hver figur og lægger pinden i mellem, husk kun at bruge bagesikre kagepinde

  3. Bag kagerne næst-øverst i ovnen v. 200 grader i 8 min.

Dekorere Halloweensmåkager

Hvis du skal dekorere med glasur skal du bruge:

  • 250 g flormelis
  • 1 bæger pasteuriseret æggehvide
  • ½ tsk. eddike (eddike gør glasur blank og mere hårdfør)
  • Pastafarver (eller frugtfarve, men de er knap så intense i farverne)

Sådan dekorerer du dine halloweensmåkager

Rør glasurer sammen i de farver du vil bruge f.eks. sort, orange, grøn

  1. Når småkagerne er bagt og er kølet af, kan de pyntes 

  2. Læg et lag glasur, som dækker hele kagen

  3. Lad glasuren tørre og dekorer oven på

  4. Glasuren på småkagerne skal tørre, før du kan lægge dem i dåse