Opskrift på foccaciabrød

Det skal du bruge

  • 7 dl lunken vand
  • 1,5 dl oliven olie
  • 50 g gær (du kan også bruge mindre gær og lade dejen hæve længere)
  • 1 kg hvedemel eller pizzamel •
  • 20 g havsalt
  • Pynt:  Kviste af frisk rosmarin, havsalt, olivenolie, evt. oliven uden sten

Sådan gør du

  1. Bland gær, vand og olie i en stor skål
  2. Tilsæt havsalt og mel
  3. Ælt dejen godt sammen - gerne med røremaskine eller håndmixer med dejkroge Dejen bliver lind og kan derfor være svær at ælte i hånden
  4. Stil dejen til hævning i 30-60 minutter med et vådt klæde over
  5. Beklæd en bradepande med bagepapir eller brug små forme af silikone, som ikke skal smøres, blot dryp lidt vand i og hæld det fra igen, så formen blot er fugtig.
  6. Fordel dejen i formen. Hvis I bruger små forme, så tryk dejen godt ned i formene (dyp evt. fingrene i vand, så dejen ikke ”hænger i”)
  7. Dryp lidt olivenolie over dejen. I kan også pensle olivenolien på med en bagepensel (nemt for mindre børn)
  8. Træk nålene af rosmarin kvistene og læg dem på dejen
  9. Lav nogle dyb huller i dejen med din fingre, kom evt. oliven på
  10. Lad brødene efterhæve i 30-60 minutter
  11. Drys med havsalt
  12. Bages v. 220 grader i ca. 20 min (afhænger af formenes størrelse)
  13. Tag straks brødet ud af formen, køl af og server mens det er lunt

 

Foccaciabrød