50 g gær (du kan også bruge mindre gær og lade dejen hæve længere)
1 kg hvedemel eller pizzamel •
20 g havsalt
Pynt: Kviste af frisk rosmarin, havsalt, olivenolie, evt. oliven uden sten
Sådan gør du
Bland gær, vand og olie i en stor skål
Tilsæt havsalt og mel
Ælt dejen godt sammen - gerne med røremaskine eller håndmixer med dejkroge Dejen bliver lind og kan derfor være svær at ælte i hånden
Stil dejen til hævning i 30-60 minutter med et vådt klæde over
Beklæd en bradepande med bagepapir eller brug små forme af silikone, som ikke skal smøres, blot dryp lidt vand i og hæld det fra igen, så formen blot er fugtig.
Fordel dejen i formen. Hvis I bruger små forme, så tryk dejen godt ned i formene (dyp evt. fingrene i vand, så dejen ikke ”hænger i”)
Dryp lidt olivenolie over dejen. I kan også pensle olivenolien på med en bagepensel (nemt for mindre børn)
Træk nålene af rosmarin kvistene og læg dem på dejen
Lav nogle dyb huller i dejen med din fingre, kom evt. oliven på
Lad brødene efterhæve i 30-60 minutter
Drys med havsalt
Bages v. 220 grader i ca. 20 min (afhænger af formenes størrelse)
Tag straks brødet ud af formen, køl af og server mens det er lunt