brændenældeboller

Opskrift på brændenælde boller

Brændenældebollerne er super gode til en mættende madpakke, sandwich, et mellemmåltid eller tilbehør til grill, suppe eller salat.
Bollerne kan med fordel fryses og tages op en efter en, aftenen inden de skal med i madpakken.
 

Det skal du skal bruge til brændenældeboller

Af denne portion får du ca. 12- 14 stk
 
  • 25 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk honning
  • ½ dl olie
  • 1 dl mælk
  • 2 dl rugmel
  • 7 dl hvedemel
  • Blade fra 7 - 10 store brændenælder
  • Sådan gør du:
HUSK!
Brug handsker når du skal plukke dine brændenælder, ellers brænder du dig.
Pluk ikke dine brændenælder i vejkanten, men et sted de ikke har været udsat for bil-os, ukrudtsbekæmpning eller markgødning.
 

Sådan gør du

 
  1. Pluk bladene af stilkene og skyl bladende i rent vand

  2. Kom bladene i en blender sammen med olie og mælk. Tænd blenderen i 20 sek.

  3. Find en skål frem og kom gæren heri. Tilføj lunkent vand og rør rundt indtil gæren er opløst
    (lunken vand er 1/3 kogt vand og 2/3 koldt vand)

  4. Tilsæt honning, salt og de blendede brændenælder med olie og mælk

  5. Tilsæt rugmel og hvedemel lidt af gangen

  6. Rør din dej til en ensartet masse

  7. Dæk din skål med et fugtigt klæde og lad dejen hæve i 40 min.

  8. Tag dejen ud af skålen på et meldækket bord og ælt dejen med lidt mere mel, indtil du kan forme boller af dejen

  9. Form dejen til 12 - 14 boller og sæt bollerne på en bageplade med bagepapir

  10. Tænd din ovn på 180 grader

  11. Dæk bollerne til med det fugtige klæde og lad bollerne efterhæve i 30 min.

  12. Tag klædet af billerne og pensl bollerne med et sammenpisket æg eller mælk

  13. Bag bollerne midt i ovnen i ca. 15 minutter til de er gyldne