Opskrift på chokoladekage

Albertes chokoladekage

Opskriften passer perfekt til alle slags bageforme både små muffins, store bradepandeforme, Barbiekageform og vores andre sjove bageforme.

Dejen er så nem, at Alberte siden hun var 5 år (med mors hjælp til at afveje/måle ingredienser) selv kunne blande og røre den sammen.

Der skal IKKE bruges elmikser eller røremaskine, men blot en skål og en røreske - og en dejskraber, så du får det hele med.

  • Store kageforme bages ca. 45-50 min. ved 180°
  • Du kan bage den samme kage uden chokolade og kakao, så får den blot en skøn vaniljesmag
  • Store kager (Wiltons forme som f.eks. fodboldkageform, barbiekageform, hesthovedform, pirakkage osv.) større end rumfang på 3/4 liter - lav dobbeltportion, fyld formen 3/4 op og brug overskydende dej på muffins)

Verdens nemmeste opskrift på chokoladekage

Det skal du bruge til din chokoladekage

Tørre ingredienser

  • 250 g mel
  • 1½ tsk natron
  • 225 g sukker
  • 3-4 spsk kakao
  • 3 tsk vaniljesukker (evt. gerne polynesisk, men ellers kan den helt almindelig sagtens bruges)

Våde ingredienser

  • 1 1/4 dl mælk
  • 1 dl flydende margarine/eller smeltet smør
  • 2½ dl A38
  • 1æg
  • 100 - 200 g meget fint hakket mørk chokolade (gerne med høj kakao indhold) (kan evt. udelades)

 

Laver du dejen til chokoladekagen

Formen(e) sprayes før brug med bagespray (findes i supermarkedet) - meget bedre end at pensle med smeltet smør

Silikoneforme skal ikke smøres med fedtstof. Gør dem i stedet fugtige ved at skylle dem i koldt vand, hæld vandet af og dejen i.

  1. Alle tørre ingredienser blandes i skålen med en røreske 
  2. Herefter kommes alle våde ingredienser i
  3. Dejen fordeles i formen - fyld min. 3/4 op (dejen hæver undervejs) og sættes i ovnen 
  4. Chokoladekage på størrelse med en lille bradepande bages ca. 30-40 min.
    Store kageforme bages ca. 50 min. ved ca. 180° (ikke varm luft - i såfald skru 20 grader ned)
    Chokolademuffins ca. 20 min.
  5. Læg evt. folie løst henover de sidste 10 min. hvis du er bekymret for om den bliver for mørk.
  6. Prøv med en bagepind om kagen er færdigbagt - stik ned i det dybeste sted i formen, hvis der ikke hænger dej ved pinden, er kagen færdigbagt. Hvis der fortsat er dej på pinden, giver du den 10 min. mere.
  7. Tag kagen ud af ovnen - lad den afkøle 10 min. før du tager den forsigtigt ud af formen. Skær evt. "toppen af", så bunden bliver flad når du vender den ud (det afskårne kan evt. gemmes til cakepops)


Tip Hvis du bager Barbiekage, så klik ind og få flere hints på Tips til Barbiekage

Film - Albertes chokoladekage

Vi har også lavet filmen "Albertes chokoladekage" - her ser du hvor nemt det er