Oskars Blomkålssuppe

Det skal du bruge til Oskars Blomkålssuppe

  • ½ Blomkål
  • 300 g kartofler
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • ½ dl fløde
  • ½ l grøntsags eller hønsebouillon (eller bare vand, hvis du kun bruger vand, skal I smage til med ekstra salt)
  • Olivenolie

Persillepesto

  • ½ bundt persille
  • ½ dl olivenolie
  • ½ citron
  • Salt og peber

Pynt

  • 75 g mandler
  • Ristet bacon og/eller ristede svampe, skåret i små tern
  • Klippet persille eller purløg

Sådan gør du

Man skal skære flere grønsager i stykker og alle børn kan være med, for blomkål, kartofler og løg skal ikke være korrekt skåret De
skal bare skæres i små stykker. Der skal også blendes. Dette er en voksenopgave eller for store juniorer, der har lært at bruge en blender.

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker
  2. Bræk blomkålen i mindre buketter, skær buketterne i mindre stykker
  3. Pil løget hakkes
  4. Hvidløget hakkes
  5. Hæld lidt olivenolie i gryden
  6. Sauter kartofler, blomkål og løg i gryden i 5 minutter (at sautere betyder at at stege i kort tid ved middel eller høj
    varme), uden at grøntsagerne bliver brune
  7. Hæld boullion/vand på
  8. Lad blomkålsssuppen simre i 20 min.
  9. Mens blomkålsuppen simrer, skal du lave persillepestoen (hæld alle ingredienser op i et blenderglas, blend til det er jævnt, smag til med salt og peber)
  10. Rist mandler, bacon eller svampe på en pande
  11. Klip purløg og persille til pynt
  12. Tag gryden af varmen og "kør suppen igennem" med en stavblender indtil den er jævn
  13. Sæt gryden tilbage på blusset, hæld fløden på, lad suppen simre 3 minutter mere
  14. Hæld fløden på og smag til med salt og peber
  15. Server suppen i tallerkener med pynt og pesto