Narhval opskrift

NARHVALSKAGE
-en opskrift fra Rosas Spionkagebog

Liva og jeg sneg os ind i Livas bedstefars hus og spionerede, mens han lå og sov middagslur. Der var fyldt med ting fra hans rejser til Grønland, og vi fandt en tand fra en ægte narhval, der var længere end mig. Altså tanden. Livas bedstefars hus er helt perfekt til fangeleg, så selvom vi jo var på hemmelig kagemission, så kom vi til at lege og grine så højt, at han vågnede. Men heldigvis nåede vi at tage alle spionbillederne og smutte, før vi blev opdaget.

Hos Livas bedstefar fandt vi boysenbær, farven sort og en tand fra en narhval.

Sådan laver du Rosa og Lives Narhvalskage (opskriften er en smagsprøve på Rosas Spionkagebog, gengivet med tilladelse fra forlaget).

Opskrift - 10-15 personer

Det skal du bruge

  • 1 stor rugbrødsform
  • Pensler
  • Fad

Ingredienser til dej

  • 400 gram smør
  • 450 gram sukker
  • 4 tsk. vaniljesukker
  • 6 æg
  • 500 gram mel
  • 4 tsk. bagepulver
  • 2 dl fløde
  • 1/2 glas boysenbærmarmelade

SMØRCREME:

  • 150 gram smør
  • 250 gram flormelis
  • 2 spsk. vand

PYNT:

  • 1/2 kg overtræksmarcipan
  • Sølv, sort og grå pulverfrugtfarve
  • Evt. en masse sort krymmel til at lægge udenom hvalen

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 175 grader.
  2. Rør smør og sukker godt sammen med vaniljesukkeret.
  3. Tilsæt æggene ét ad gangen, og bland mel og bagepulver i. Hæld skiftevis fløde, mel og marmelade i.
  4. Smør rugbrødsformen med smør, kom dejen i, og bag den i ca. 1 time og 20 minutter.
  5. Imens den bager, laver du smørcreme. Pisk smør, flormelis og vand sammen i 4-5 minutter med en røremaskine eller håndmixer.
  6. Du kan tjekke med en træpind, om kagen er bagt færdig. Stik den i kagen og se, om der sidder noget fast. Gør der det, skal den nok bage 5 minutter mere.
  7. Når kagen er færdig, skal den køle helt af, ellers vil den smuldre, når den bliver skåret i.
  8. Skær kagen ud, så den har form som en hval (uden tand, den laver du senere). Du kan evt. kigge efter et billede.
  9. Smør hvalen ind i smørcreme.
  10. Drys flormelis på kagerulle og bord, og rul marcipanen ud til en stor firkant, som kan dække hele kagen.
  11. Overtræk hvalen med overtræksmarcipanen, skær det overskydende fra med en skarp kniv, og farv hvalen med frugtfarver. Den grå skal på først som grundfarve, så sølv og til sidst den sorte til prikker, øjne og skygger.
  12. Rul en lang pølse af overtræksmarcipan til narhvalstanden. Læg den sammen, så enderne mødes, sno den og form den. Sæt den så på hvalen med lidt smørcreme. Så har du en narhval.

Rosas spionkagebog