Skøn og nem opskrift på dadelkugler Havregrynskugler sødet med dadler

Opskrift Dadelkugler Havregrynskugler

Det skal du bruge til dadelkugler

  • 24 bløde dadler uden sten
  • 1 dl æblejuice
  • 3½ spsk. kokosolie
  • 50 g kokos
  • 50 g havregryn
  • 120 g mandler (kan udelades eller kan erstattes af andre nødder)
  • 6 spsk kakao

Du kan evt. supplere med:

  • 1 spsk. appelsinjuice eller æblejuice
    1 spsk kaffe (skal være kold - ikke alle synes det er godt til børn...., men den findes også koffeinfri)
    1 spsk vand, hvis massen er for tør
    Figner eller figenpålæg (kun det der smager af figner)

Hos os bruger vi alle ingredienser, men nogen synes det smager af for meget med både juice, kaffe og figner, så vælg selv hvordan dine skal være.

Pynt: Kokosmel, kagekrymmel, lakridspulver, hindbærpulver, kakaopulver, hakket chokolade osv.

Sådan gør du...

  1. Udblød dadlerne natten over (eller minimum et par timer) i æblejuicen
  2. Juicen hældes fra dadlerne (gemmes evt. til senere, hvis massen er for tør)
  3. Dadler blendes sammen med mandler og evt. figner (det kan drille, så gør det evt. i små portioner)
  4. Evt. kaffe skal være kold/lunken
  5. Alle ingredienser (bortset fra pynt) hældes i en stor skål
  6. Røres sammen med en køkkenmaskine eller æltes sammen i skålen med hænderne.
  7. Smag efter er den sød nok? Mere juice? Hvis det er for vådt, så tilsæt ekstra havregryn (men det skal klistre...)
  8. Tag et stykke med fingrene eller en ske
  9. Rul til kugler
  10. Rulles i pynten, som du har hældt op i forskellige tallerkener
  11. Sættes på køl

Bon appetite!